Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V petek, 26. 11. 2021, smo na podružnici v Kortah obeležili Dan šole. Spomnili smo se na Vojko Šmuc, pogumno partizanko po kateri nosi ime naša šola.

Z učenci smo prisluhnili šolski radijski oddaji, ki je govorila o Vojki in njenem pogumu. Učencem smo želeli približati pojme pogum, prijateljstvo, solidarnost. Vsak je tudi povedal, kdaj je on pogumen in kaj zanj pogum pomeni.

Rdeča nit tega posebnega dne je bilo medsebojno povezovanje in grajenje varnega učnega okolja ter dobrih odnosov. V okviru projekta Varno in spodbudno učno okolje so potekale delavnice, s katerimi smo se seznanili, kako gradimo dobre odnose, kako lahko vsak posameznik prispeva k dobri klimi v razredu in na šoli. Na koncu dne smo izdelali še zapestnice prijateljstva, ki nas bodo povezovale in opominjale na trdne vezi, ki se pletejo med prijatelji.

Petošolci so izdelali tudi okraske, na katere so zapisali vrednote, ki so pomembne za grajenje dobrih odnosov in s tem dobro počutje.

V okviru Eko šole in Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, smo z učenci spregovorili tudi o odgovornem ravnanju z odpadki. V ta namen smo izdelali zapestnice iz recikliranega materiala in ozavestili pomen ponovne uporabe.

Zapisala: Andrea Maršič

 

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost