Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Ali ste vedeli, da je tretji teden v mesecu oktobru teden italijanščine? Letos je to teden med 16. in 22. oktobrom.

V ta namen smo na podružnični šoli pripravili razstavo z naslovom In italia si salutano così. Učenci so spoznali, da se na italijanskem škornju lahko sliši mnogo več pozdravov kot le Buongiorno!, Ciao! in Salve!, odvisno od tega, kam te ponese korak. Preko grafik pomembnejših italijanskih mest smo se sprehodili od severa proti jugu, seveda pri tem nismo pozabili na oba večja italijanska otoka, ter spoznali pestrost italijanskega narečno obarvanega govora. Naš najljubši pozdrav prihaja ravno iz rojstnega kraja slavne pizze, mesta Napoli: Uè!

Prav v tednu italijanščine pa smo se (po triletnem premoru zaradi Covida) z OŠ Dante Alighieri Izola dogovorili, da izpeljemo izmenjavo učencev.

Nekateri naši sedmošolci, osmošolci in devetošolci od ponedeljka do srede gostujejo na OŠ z italijanskim učnim jezikom »čez cesto«, medtem ko bodo njihovi učenci prišli k nam v goste prihodnji teden, prav tako od ponedeljka do srede. Sodelovali bodo pri pouku in drugih posebej zanje organiziranih dejavnostih.

Verjamemo, da si bodo z veseljem ogledali tudi razstavo na temo Made in Italy, ki so jo pripravili učenci matične šole in prikazuje razpoznavnost Italije v svetu: od znamenitosti, kulture oblačenja, hrane, športa do znanih osebnosti.

Sicer pa je teden italijanščine vedno posvečen določeni temi. Letos je to Italijanščina in trajnostnost (trajnostni razvoj), ki služi kot povezovalni člen za konference, razstave in kulturna srečanja, organizirane v ta namen.

Aktiv italijanistov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost