Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

.

Praznik slovenskega športa so letos učenci drugih in tretjih razredov obeležili s športnim dnevom, ki se ga bodo še dolgo spominjali. Učiteljica športa Greta Vatovec je pripravila namreč poseben športni dan, na katerem smo se seznanili z olimpijskimi protokoli.

Začel se je s slavnostno otvoritvijo. Najprej so učenci pod vodstvom razredničark in razrednika v slavnostnem mimohodu ob zvokih fanfar prišli na košarkarsko igrišče, nato so na igrišče učenci  prinesli zastave evropskega tedna športa in našega mesta Izole. Sledile so prisege športnika, trenerja- razrednika, sodnika in pa organizatorja tega športnega dne. Vse prisotne je še pozdravil ravnatelj Anton Baloh ter tako dal znak za začetek naših iger.

Nato so se športna tekmovanja začela, 2. razredi so tekmovali v štafetnih igrah, kjer so morali pokazati kar nekaj posebnih spretnosti: preskakovanje ovir, podplazenje, tek po švedski klopci, s hokejsko palico kotaliti različne velikosti žog mimo ovir. Vsaka igra je bila točkovana in zmagal je oddelek, ki je zbral največ točk, tokrat je bil to 2. a.

Tretji razredi pa so imeli tekmovanje v med dvema ognjema, kjer so se oddelki pomerili med seboj v dveh krogih.  Kljub temu, da je bilo to medrazredno tekmovanje, pa je bil največji poudarek na fair playu – pošteni igri! Največ točk je uspelo zbrati 3. b.

Tudi podelitev je potekala svečano, vsak oddelek je dobil priznanje za doseženo mesto in fair play, zmagovalci pa tudi zapestnice ob dnevu slovenskega športa.

Zaradi fairplay-a so bili še posebej nagrajeni učenci Luka Tomkić iz 2. c in  ter Maksim Stolica iz 3.c in Sandra Markovič iz 3. a.

Ne smemo pa pozabiti pohvaliti učencev iz višjih razredov;  Tai in Enej, sta sodila med dvema ognjema, Vanja, Katja, Luna, Maša Ula, Novak, Vita P., Vita K., Nika, Naša, Julija in Maša so skrbeli da so štafetne igre potekale po vseh pravilih. Brez njihove pomoči športni dan ne bi potekal tako tekoče.

Zapisala: Greta VATOVEC

Video posnetek je izdelal učitelj športa Niki Antolović Seyfert

Povezava na videoposnetek

 

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost