Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Na OŠ Vojke Šmuc smo združili moči, se složno dogovorili in s polno podporo vodstva šole uspeli  11. aprila 2024  organizirati in izpeljati finalni turnir v rokometu za starejše deklice. Ob pomoči Centra za šport in kulturo Občine Izola in Zavoda za šport Planica smo skupaj v rokometni dvorani »Kraška« v Izoli ustvarili nepozaben dan. Dogodek smo v uvodu pričeli z odločnim  nastopom šolskega zbora in izvedbo himne, ravnatelj je s svojim motivacijsko obarvanim nagovorom zaželel dekletom dobro športno igro in obilo sreče in otvoril sklepni del – finale  šolskega državnega prvenstva v rokometu.

Na državnem prvenstvu v rokometu za osnovne šole 2023/24 so dekleta ekipe OŠ Vojke Šmuc izkazala svoj pravi športni duh. Skozi srčno borbo in neomajen trud so se povzpele na prestižni vrh, osvojile naslov državnih prvakinj v kategoriji starejših deklic ter si zaslužile priznanje v slovenskem osnovnošolskem rokometu.

Ekipo OŠ Vojke Šmuc so zastopale: Lana Markežić, Marta Bembič, Lija Koželj, Naša Koželj, Kaja Panger, Maja Mekič, Lina Delošto, Nikolina Gregorič, Živa Turk, Eva Lina Benedetti, Taja Markežić in Martina Jurič.

Pot do tega vrha ni bila enostavna. Lansko leto so naslov državnih prvakinj osvojila dekleta OŠ Sava Kladnika Sevnica, Izolanke pa so osvojile naslov državnih podprvakinj. S tem naslovom pa se niso zadovoljile, temveč je bil le dodaten motivacijski faktor za njihov nadaljnji napredek. Letos so se zbrano odpravile na igrišče, polne odločnosti, da pokažejo svoj potencial in se borijo do zadnje sekunde.

Na finalnem turnirju, ki se je odvijal na domačem igrišču v Izoli, so se soočile z zahtevno konkurenco – ekipama OŠ Sava Kladnika Sevnica in OŠ Petrovče. Kljub pritisku z domačega terena in izjemno močnimi nasprotnicami, dekleta niso popustila. Z vztrajnostjo in srčnostjo so premagala vse ovire pred seboj ter se zasluženo povzpele na sam vrh zmagovalnega odra. Pri tem jim je bilo bučno navijanje polnih tribun učencev in nekaterih staršev v veliko pomoč.

Dekleta so delila svoje občutke: “Nikoli nismo dvomile vase. Vedele smo, da imamo v sebi dovolj moči, da premagamo vsako ekipo, če bomo igrale kot prava ekipa in se borile do zadnjega piska sodnika. Ta zmaga pomeni ogromno za nas in za našo šolo. Ponosne smo, da smo lahko prinesle naslov državnih prvakinj domov.”

Vodja ekipe, učiteljica Mia Rajčević, je izrazila svoje navdušenje nad dekleti ter njihovo predanostjo in vztrajnostjo: “Ta uspeh je plod trdega dela, discipline in srčne predanosti. Dekleta so pokazala, da se s pravilnim pristopom in vztrajnim delom sanje lahko dosežejo. Ponosna sem na vsako od njih. Prav posebna zahvala gre tudi trenerki Nini Cepič za vse nasvete in premišljene taktike, ki so pripeljale dekleta do zmage.”

Zmaga deklet ekipe OŠ Vojke Šmuc ne predstavlja le športnega dosežka, temveč je tudi odličen primer vztrajnosti, sodelovalnosti in predanosti. Njihov uspeh je navdih in ponos za celotno šolo ter skupnost. Dekletom ponovno čestitamo za njihov uspeh!

 

 

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost