Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Podružnična šola Korte se je v letošnjem letu pridružila programu Ekošole. Na šoli bomo aktivno sodelovali v različnih projektih in akcijah.

Ekošola pa ni le program, ampak je tudi način življenja. Z učenci se zavedamo podnebnih sprememb in se pogovarjamo o pozitivnih in negativnih posledicah na podnebje, rastlinske in živalske vrste ter naše vsakdanje življenje.

V septembru smo ponovno odprli CUP kotiček, kjer si učenci in učitelji izmenjajo predmete (knjige, igrače). Učence spodbujamo k odgovornem ravnanju z rabljenimi igračami in knjigami po načelih: zmanjšaj – ponovno uporabi. Uspešno sodelujemo in se povezujemo tudi s CUP Izola, ki deluje pod okriljem Komunale Izola. Tam nam vedno priskočijo na pomoč z nasveti in idejami.

Veseli smo dobrega odziva vseh deležnikov, zlasti staršev, ki poskrbijo, da še dodatno spodbujajo svoje otroke in jih vzgajajo v odgovorne posameznike. Želimo si, da bi vsi bolj preudarno razmišljali o načrtovanih nakupih, ključni cilj pa je na dolgi rok spremeniti vedenje in zmanjšati količino odpadkov.

Koordinatorica Ekošole Renata Štefančič

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost