Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V sredo, 11. 10. 2023, smo na Osnovni šoli Vojke Šmuc v Izoli v okviru mednarodnega projekta eRead gostili profesorje iz Ukrajine, Latvije in Estonije v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, Pedagoško fakulteto Koper.  Namen obiska je bil izmenjava izkušenj in dobre prakse ter krepitev sodelovanja med učitelji in šolami iz različnih držav.

Delegacija profesorjev iz tujine je bila prisrčno sprejeta s strani vodstva šole in učiteljev. Dogodek se je začel z uvodnim pozdravom ravnatelja šole, kjer je poudaril pomen mednarodnega sodelovanja in izmenjave znanj za izboljšanje kakovosti izobraževanja.

Profesorji iz tujine so imeli priložnost obiskati pouk v oddelkih razredne stopnje (1. a in 4. c).  Izrazili so navdušenje nad izvedenimi dejavnostmi in sodelovanjem učencev pri le-teh. Seznanili so se z načini poučevanja ter uporabo sodobne tehnologije v učnem procesu, predvsem pa z načinom dela z učenci priseljenci, ki je predstavljen v spodnjem video posnetku, posebej pripravljenem za ta obisk. Po izvedenih aktivnostih so pogovori med našimi in tujimi učitelji potekali v sproščenem vzdušju, pri čemer so se izmenjale ideje, pristopi k poučevanju ter praktične izkušnje držav.

Profesorji iz tujine so se zahvalili za topel sprejem in gostoljubnost ter izrazili upanje, da se bomo srečali tudi v prihodnje.

Obisk profesorjev iz Ukrajine, Latvije in Estonije na Osnovni šoli Vojke Šmuc Izola je bil uspešen in je prispeval k bogatenju naše pedagoške prakse ter krepljenju mednarodnih vezi. Projekt eRead ostaja pomemben korak k izboljšanju bralne pismenosti med učenci in spodbujanju njihove ljubezni do knjig.

.

OGLED VIDEOPOSNETKA

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost