Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V soboto, 21. 5. 2022, smo se z nekaterimi učenci od 6. – 9. razreda OŠ Vojke Šmuc odpravili na zanimivo ekskurzijo v Minimundus s Celovcem in na ogled Opičje gore.

Minimundus, miniaturni svet oz. svet v malem ob Vrbskem jezeru v Avstriji, je kraj odkrivanja, zabave, pohajkovanja, učenja in uživanja.

Na tem prostoru lahko občudujemo modele znanih stavb z vseh kontinentov v merilu 1:25. Najlepše zgradbe se nam odkrivajo po originalnih načrtih in iz originalnih materialov kot marmor, peščenjak ali bazalt vse do najmanjše podrobnosti.

Z učenci smo se sprehodili od Eifflovega stolpa v Parizu do Kipa svobode v New Yorku. Le nekaj korakov stran so znani razkošen indijski mavzolej Tadž Mahal, Operna hiša v Sydneyu, cerkev Svetega Petra v Vatikanu, naša Narodna univerzitetna knjižnica (NUK), Blejski grad …  

Po zabavi v Minimundusu smo se odpravili na ogled starega mesta Celovec in se okrepčali v bližnjih restavracijah hitre hrane. 

Za zaključek smo se na Opičji gori navdušili nad japonskimi makakiji. V tem rezervatu se prosto giblje okrog 170 opic te vrste.

44 učencev OŠ Vojke Šmuc se je nazaj v Izolo odpravilo z novim znanjem, zanimivo izkušnjo in nepozabnimi vtisi.

Svoje vtise so nekateri učenci delili z nami …  KLIK ZA OGLED

Učiteljica Maša Avsenak Zobec

(Skupno 408 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost