Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Sajenje dreves ob mednarodnem dnevu gozdov, 21. 3., in Eno tree planting sta dejavnosti, ki v mednarodnem prostoru spodbujata sajenje dreves, da bi s tem aktivno prispevali k zmanjševanju onesnaženosti zraka in podnebnih sprememb.

Učenci, večinoma petošolci, naše šole so se letos s saditvijo dveh oljk v kamnita korita na šolskem dvorišču pridružili obema. S tem smo se vpisali na interaktivni mednarodni zemljevid sodelujočih šol. S kratkim kulturnim programom in nagovorom gospoda ravnatelja smo poudarili pomen tovrstnih aktivnosti ter posajenima oljkama zaželeli dolgo in plodno rast.

Pridružujemo se vsem, ki jim je skupen boj proti vsem brezbrižnim onesnaževalcem okolja, strupenim odlagališčem, pesticidom, avtocestam, širjenju puščave in krčenju gozda ter izumiranju prostoživečih živali.

Zakaj drevesa?

Drevesa nam pomagajo v boju proti podnebnim spremembam, čistijo nam zrak, ponujajo zatočišče mnogim življenjskim skupnostim in ohranjajo naravno ravnovesje na našem planetu. In prav zato so naša prihodnost.

Kot je v zadnji kitici pesmi Ptice zapisal Tone Pavček:

… da si majhen kot mravlja

     in velik kot ocean

     in da v tebi proslavlja

     sonce  svoj rojstni dan.

Zato posadimo še kakšno drevo in bodimo sprememba, ki si jo želimo doživeti.

Šolski eko-tim

 

(Skupno 320 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost