Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V preteklem šolskem letu smo se pridružili mednarodno uveljavljenemu programu Ekošola, ki je namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju. Osnovno načelo delovanja programa Ekošola je ta, da bodo učenci kmalu v prihodnosti  vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh našega življenja.

Vzgojno-izobraževalne ustanove, ki so uspešne v doseganju načel programa, vsako leto prejmejo mednarodno priznanje – Zeleno zastavo. To je edino javno priznanje slovenskim vrtcem in šolam za okoljevarstveno delovanje, skladno z mednarodnimi kriteriji FEE (Foundation for Environmental Education).

  1. septembra 2023 je v Hiši EU v Ljubljani potekala slavnostna podelitev Zelenih zastav za tiste ustanove, ki so v lanskem šolskem letu prvič uspešno zaključile udejstvovanje v programu Ekošola. Priznanja sta podeljevala Aleš Ojsteršek, vodja Sektorja za razvoj izobraževanja na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, ter mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator Ekošole.

Vsi povabljeni prejemniki Zelene zastave smo morali pripravili kratke predstavite svojih ustanov. Tako je nastal krasen video, za katerega so zaslužni zagnani učenci in učitelji Niki Antolović S., Mariah Stranščak, Tea Lipičar in Aleksandra Šumanova.

V prvem letu so se za pridobitev Zelene zastave skupaj z našimi vedoželjnimi učenci in učitelji še posebej trudili naslednji mentorji: Aleksandra Šumanova, Katica Jerman Rožac, Samanta Vižintin, Kaja Lazar Popit, Tina Marić, Mia Rajčević in Tea Lipičar.

V kratkem bomo na šoli pripravili tudi krajšo prireditev ob izobešanju prejete zastave.

Ponosni smo, da smo Ekošmucki!

 

 

 

 

 

 

 

Uradna spletna stran ekošole

.

.

OGLED VIDEOPOSNETKA

 

 

 

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost