Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V torek, 13. februarja 2024, je mesto Izola zaživelo v barvitih odtenkih in živahnih vzorcih, saj je potekalo pustno rajanje, ki se ga je udeležila tudi Osnovna šola Vojke Šmuc Izola. Učenci so s svojimi izvirnimi maskami in ustvarjalnostjo dodali še večji čar že tako prazničnemu vzdušju.

Ob pogledu na raznolike maske, ki so krasile obraze otrok, se je težko odločiti, katera je najbolj izvirna. Od pravljičnih bitij do superjunakov, vsaka maska je bila unikatna in izrazito domiselna. Več učencev in učenk ter njihovih staršev se je resnično potrudilo, saj so svoje maske izdelali s skrbnostjo ter domišljijo, kar je prineslo še več veselja in razigranosti v pustno dogajanje.

Posebno presenečenje pa so predstavljale tudi učiteljice in učitelji, ki so se pridružili rajanju v popolni maskirani podobi. Njihova pripravljenost, da se vživijo v praznično vzdušje in se pridružijo otrokom v njihovih pustnih vragolijah, je dodala dodatno mero zabave ter povezanosti med učenci in učenkami ter učitelji.

Poleg pestrega izbora mask so se učenci in učenke ter učitelji in učiteljice Osnovne šole Vojke Šmuc Izola udeležili tudi pustne povorke, ki je vzdolž mestnih ulic privabila številne radovedne poglede in navdušene gledalce. S smehom in veseljem so spremljali prehod pustnih likov, ki so krasili tako male kot velike obraze.

Pustno rajanje v Izoli je tako ponovno dokazalo, kako pomemben del lokalne tradicije in kulture predstavlja pustovanje. Dogodek je razveselil tako mlade kot starejše obiskovalce ter poskrbel za prijetno doživetje, polno smeha, ustvarjalnosti in veselja.

Lea Kozel, pomočnica ravnatelja

 

 

(Skupno 556 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost