Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

ŠOLSKO  POLFINALNO TEKMOVANJE V AKROBATIKI

Po letu in pol prekinitve zaradi Covida-19, so se v šolske telovadnice vrnila tudi šolska športna tekmovanja. Pri organizaciji le teh so na Zavodu za šport Planica pripravili natančna navodila, kako se ta tekmovanja izpeljejo, saj moramo v prvi vrsti zagotoviti varno okolje za vse nastopajoče, njihove spremljevalce in sodnike. Predvsem je potrebno zagotavljati pogoje, ki jih predpisuje NIJZ.

Ker smo na naši šoli ugotovili, da lahko tem pogojem v popolnosti zadostimo, smo se prijavili in 13. decembra 21 uspešno izpeljali polfinalno tekmovanje v akrobatiki za učence in učenke.

Kljub temu, da je tekmovalo nekaj manj učencev kot po navadi ( tudi naši najmlajši dečki so morali tri dni pred tekmovanjem v karanteno), je bilo na blazinah spet čutiti prvi športni duh.

Da je vse potekalo tekoče, so poskrbeli učenci Aleš Slaček, Enej Marancin, Tai Ružnič in Vasil Grigorij ter učenka Ela Zorič Stepančič, za temeljito razkuževanje garderob pa gre zahvala naši  Ani Ninkovič , za dosledno upoštevanje urnika pa je skrbel učitelj Jože Zadnik.

Vendar pa ni ostalo samo pri organizacijskem uspehu.  Odlično so se odrezali tudi naši učenci.

Pri najmlajših je pri dečkih tretje mesto posamezno osvojil Matej Vulič, deklice pa so bile ekipno druge.  V ekipi so tekmovale :

MELANI DUCMAN, KSENIJA FISENKO, VITA BOŽIČ,  KATALEA RUDL in JULIJA WACHTER.

Pri mlajših deklicah je bila konkurenca kar velika, naše deklice pa so za malo zgrešila stopničke, ekipno so osvojile četrto mesto.

Ekipo so sestavljale AJA KOBLAR, EMILI DUCMAN, SANDRA RAMULIĆ, PAULINA LAKOŠELJAC IN VITA KLUN, ki se je kot posameznica uvrstila na finalno tekmovanje.

Znova pa so nas navdušile starejše deklice, ki so ekipno osvojile drugo mesto,

Med posameznicami pa je sta bili LANA MARKEŽIČ in VITA GAZIČ prva in druga.

Poleg njiju so odlično nastopile še NAŠA KOŽELJ, KLARA VALENČIČ, BRINA NANUT IN LANA VIKIĆ.

Ker na takih tekmovanjih zaenkrat podelitev še ne sme biti, je bila razglasitev rezultatov preko ZOOM povezave, kjer so bili lahko istočasno spet prisotni vsi tekmovalci in tekmovalke. Kot se za tako raven tekmovanja spodobi, je najprej himno zapela učenka Arnika Marancin,  vse prisotne je z vzpodbudnimi besedami pozdravil ravnatelj Anton  Baloh, razglasitev pa je, tako kot celotno tekmovanje, uspešno vodila učiteljica Greta Vatovec.

FINALNO TEKMOVANJE V ŠOLSKI AKROBATIKI

Po odličnih nastopih , ki so jih naše starejše deklice pokazale na polfinalnem tekmovanju, nas niso razočarale tudi na finalnem tekmovanju, ki je bilo v četrtek, 16. 12. na OŠ Koper,

Osvojile so odlično tretje mesto, drugo se jim je izmuznilo za 0, 3 točke.

Tudi posamezno so bile pod stopničkami, tokrat je bila najboljša Vita Gazič, ki ji je drugo mesto ušlo za 0, 1 točke.

Prav tako se je odlično odrezala Vita Klun, ki se je na finalno tekmovanje uvrstila kot posameznica med mlajšimi deklicami, osvojila je 7. mesto.

Vsem učenkam in njihovim mentoricam Greti Vatovec in Nataši Jozičič iskreno ČESTITAMO!

 

 

 

(Skupno 583 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost