Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Na OŠ Vojke Šmuc smo imeli spominsko slovesnost ob dnevu šole, ki ga vsako leto obeležimo 27. novembra. Na ta dan se spomnimo na partizanko Vojko Šmuc, po kateri naša šola nosi ime.

Spominski slovesnosti, ki se je odvijala v šolski jedilnici, so se poleg ravnateljice Irene Sivka Horvat, pomočnic ravnateljice, učiteljev in učencev udeležili tudi podžupan občine Izola, Vlado Marič in Dušan Molk, član izvršnega odbora Združenja borcev za vrednote NOB. Po krajših nagovorih so skupaj z učenci položili venec k spomeniku naše Vojke Šmuc.

Voditeljici prireditve, Danaja Vračko in Lucija Jerman, v vlogi none in vnučke, sta nas popeljali v čas nekoč in danes. Spomnili sta nas na vse ljudi, ki niso imeli takšne sreče, kot jo imamo danes. Da sta največja sreča mir in svoboda, za kar smo lahko hvaležni ljudem, ki so svoja življenja žrtvovali v strašni vojni.

Nastopajoči učenci so se predstavili z zanimivimi in raznolikimi točkami – plesom, deklamacijami in prikazom iger, ki so se jih nekoč igrali. Pevski zbor pod vodstvom Tatjane Čeh pa je zapel pesem »Jutri gremo v napad«.

Ko obujamo spomine na vse žrtve vojne, se nam zdijo naše besede prešibke, da bi zajele celovitost njihovih izjemnih osebnosti ter težo njihovih zadnjih dejanj. In vendar je za vsakim imenom posebna življenjska pot.

Ponosni smo, da naša šola nosi ime po Vojki Šmuc, partizanski bolničarki, ki je svoje soborce neustrašno trgala iz naročja smrti, zavedajoč se, da je cena za to lahko tudi lastno življenje.

Slike s prireditve

in še kratek video o kulturnem programu

.

ter slike o okraševanju šole

 

 

 

(Skupno 1.140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost