Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Še preden smo odšli na počitnice, smo v četrtek 24. 10. na šoli že šesto leto zapored svečano podelili statuse. Letos je bilo med prejemniki 36 učencev, , 2 učenki s statusom vrhunske in 30 s statusom perspektivnega športnika ter 4 učenci pa s statusom perspektivnega umetnika.

Ker so športniki v večini, je tudi podelitev bolj športno obarvana, umetniki pa s svojimi nastopi obogatijo kulturni program. Letos je bila rdeča nit podelitve odbojka, saj je bilo ob evropskem prvenstvu  v tudi pri nas čutiti odbojkarsko evforijo.

Prireditve so se udeležili starši, učenci, pogrešali smo predstavnike klubov in pa lokalne skupnosti. Poleg naše ravnateljice Irene Sivka Horvat sta bila med povabljenci tudi dva svečana gosta, gospa Sonja Poljšak, predstavnica Olimpijskega komiteja Slovenije za obalno regijo in pa Jasmin Čuturič, bivši odbojkarski reprezentant, ki se je na letošnjem evropskem prvenstvu odlično izkazal kot komentator.

Po uvodnem nagovoru učiteljice Grete Vatovec, ki je idejni vodja te podelitve, kjer je predstavila bivše učence športnike, ki so pustili velik pečat v slovenskem športu, je ravnateljica na kratko predstavila Pravila o prilagajanju šolskih obveznosti, ki jih najdete tudi na šolskih spletnih straneh.

Nato je sledil kolaž fotografij, kjer smo se lahko znova spomnili uspehov naše odbojkarske reprezentance, h kateri  je velik delež prispeval tudi naš bivši učenec Mitja Gasparini, ki trenutno igra na Japonskem. Sledilo je eno najlepših presenečenj, saj nas je Mitja preko videoposnetka pozdravil, povedal nekaj o svoji športni poti in poudaril, kako je pomembno biti uspešen v šoli, ker je to povezano z uspehom v športu.

Besedo smo dali tudi našim gostom, Jasmin Čuturič nas je popeljal nazaj v dvorano Stožice, kjer je energija slovenskih navijačev nosila naše igralce od zmage do zmage.
Gospa Sonja Poljšak pa je učencem še posebej poudarila, naj ne pozabijo na fairplay, tako v športu kot v svojem življenju. Pohvalila je prireditev, ki je po njenem edinstvena na obali in najbrž tudi v Sloveniji.

Prireditev sta popestrila še Arnika, učenka 5. razreda, ki nam je odpela pesmico in Vasja, učenec 8. razreda s svojim igranjem na boben.

In kot je v navadi, je zaključila učiteljica Greta z motivacijskimi besedami. Tokrat je izbrala misel, ki jo je zapisal ameriški vrhunski športnik Don Gable.

Nagovor Mitje Gasparinija

 

Galerija slik

 

(Skupno 375 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost