Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V Hiši Evropske Unije je 5. 3. potekala svečana otvoritev razstave Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo pri kateri je letos sodelovalo 161 vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz celotne Slovenije. Projekt je organiziral Izobraževali center Eksena, pridružila pa se mu je tudi OŠ Vojke Šmuc, ki se je z likovnimi in literarnimi izdelki učencev potegovala na razpisanem natečaju.

V kategoriji pisnih izdelkov od 4. do 6. razreda je pod koordinatorstvom Nejca Trušnovca in mentorstvom učiteljice Melite Jelić s pesmijo “Strpno – nestrpno” prvo mesto osvojila učenka 5.c oddelka Océane Helvig. Čestitamo ji za odlično uvrstitev.

Razstavo je častno otvoril g. Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, obiskovalce pa so nagovorile še prof. dr. Milena Ivanuš Grmek, predsednica komisije za osnovno šolstvo Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje, ga. Nina Koželj iz Ministrstva za pravosodje, ga. Elvira Šušmelj iz Ministrstva za izobraževanje ter ga. Marjutka Hafnar. Z glasbenim nastopom je dogodek podprl ambasador strpnosti, glasbenik SoulGreg Artist, v spremljavi pianistke Mojce Eferl.

Razstava nagrajenih izdelkov učencev bo v Hiši Evropske Unije na ogled do 27. marca.

Avtorstvo fotografij: MediaVibre, Melita Jelić

 

(Skupno 534 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost