Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Knjižnični red

ČLANSTVO

Ob vpisu na OŠ Vojke Šmuc Izola vsak učenec postane član šolske knjižnice. Vsak delavec OŠ Vojke Šmuc Izola je član šolske knjižnice. Vpisnine in članarine ni. Članom knjižnice je knjižnično gradivo dostopno brezplačno. Članstvo se podaljša vsako leto ob začetku šolskega leta.

 

ČAS ODPRTOSTI ŠOLSKE KNJIŽNICE

ponedeljek, torek, sreda, četrtek: 7.00 – 15.00

petek: 9.00 – 11.00

Ob petkih je šolska knjižnica odprta od 9.00 do 11.00 zaradi vnašanja gradiv v program COBISS, urejanja zbirk in drugih obveznosti knjižničark. 

Urnik knjižnice na podružnični šoli v Kortah: petek, od 8.00 do 10.00.

Knjižnico vodita Dejana OMERZA in Karin Pastorčič.

 

IZPOSOJA KNJIŽNIČNEGA GRADIVA

Knjige si uporabniki izposojajo za 14 dni. Izposojo knjig je možno po poteku izposojevalnega roka podaljšati še za 14 dni. Knjig za domače branje in bralno značko ne podaljšujemo.

 

ODŠKODNINE ZA POŠKODOVANO ALI IZGUBLJENO GRADIVO

S knjižničnim gradivom uporabniki skrbno ravnajo. Pisanje, podčrtovanje, barvanje, mečkanje in trganje knjig je prepovedano!

Poškodovano ali izgubljeno knjižnično gradivo, ki ga je mogoče nadomestiti z novim, uporabnik nadomesti z enako enoto. Za gradivo, ki ga ni mogoče nadomestiti ali je namerno poškodovano, povzročitelj škode le-to nadomesti z vsebinsko enakovrednim gradivom po dogovoru s knjižničarko.

 

OBNAŠANJE V PROSTORIH ŠOLSKE KNJIŽNICE

V knjižnico vstopamo obuti v copate. S knjižničnim gradivom, opremo in napravami v knjižnici moramo ravnati skrbno in odgovorno. V knjižnici  je nujna obzirnost do vseh uporabnikov knjižnice. Vstopamo tiho, pozdravimo, se ne pogovarjamo glasno in ne motimo učencev, ki se učijo. Vstop v šolsko knjižnico s hrano in pijačo ni dovoljen. Po knjižnici oz. med policami hodimo mirno in počasi. Uporaba raznih elektronskih naprav, ki bi motile knjižnični red, ni dovoljena.

 

INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKA OPREMA

Računalniška oprema, ki se nahaja v knjižnici, je na voljo vsem članom knjižnice po dogovoru s knjižničarko, ki zabeleži ime, priimek ter razred uporabnika. Knjižničarjeva informacijsko komunikacijska oprema ni na voljo članom knjižnice.

Učenci lahko uporabljajo računalnik za iskanje gradiva, za pisanje in oblikovanje besedil ter za iskanje informacij prek interneta.

Prepovedana je uporaba računalniških igric, obiskovanje spornih spletnih strani, vnašanje osebnih podatkov, nakupovanje, uporaba facebooka ali podobno. Prav tako ni dovoljeno:

  • brisanje nameščenih programov
  • nameščanje programov,
  • uničevanje strojne opreme.

 

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost