Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

V mesecu novembru, sta nas Sekcija študentov zdravstvene nege in Zveza študentov medicine Slovenije, povabili k sodelovanju v akciji Pošljimo nasmeh. Sledilo je še povabilo k sodelovanju v projektu Pismo tebi, ki je bil organiziran s strani izolskega študenta Adama Totha. Cilj obeh akcij je bil ta, da v teh težkih časih starostnikom v domovih za ostarele povrnemo vsaj kanček sreče in upanja ter polepšamo osamljene dni. Učence smo prosili, da narišejo ali naslikajo risbo po svoji izbiri, napišejo pismo, zgodbo, pesem, voščilnico, ali le spodbudno misel.

Ker se zavedamo, da delo na daljavo dodatno obremenjuje starše, ki učencem pomagajo, smo pri tem iskali način, da zbiranje izdelkov karseda olajšamo. Odločili smo se za zbirno škatlo, ki smo jo postavili pred matično ter podružnično šolo v Kortah z namenom, da se izognemo pošiljanju po pošti.

Zbrali smo veliko čudovitih izdelkov s pozitivnimi mislimi in lepimi željami. Nekaj smo jih poslali pobudnikom akcije Pošljimo nasmeh, del pa predali študentu Adamu Tothu, ki si ob pomoči domačega Lions kluba prizadeva, da bi učenci enkrat mesečno pisali pisma stanovalcem v Domu upokojencev Izola.

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem učencem, staršem, učiteljem ter vodstvu šole, ki je idejo sprejelo z odprtimi rokami.

Predstavitev izdelkov si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Aktiv podaljšanega bivanja OŠ Vojke Šmuc Izola

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost