Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

 

V ponedeljek, 20. novembra, se je na šoli odvijala prireditev ob izobešanju Zelene zastave in sajenju dreves.

Zelena zastava je mednarodno priznanje za okoljevarstveno delovanje vzgojno-izobraževalnih ustanov. Pridobili smo jo zaradi uspešnega udejstvovanja v programu Ekošola.

Veselje in ponos ob tem dosežku smo želeli deliti z javnostjo, zato smo prireditev povezali s sajenjem podarjenih dreves. Podjetji Atlantic Grupa in Komunala Izola sta namreč šoli namenili skupno 10 dreves, česar smo se s hvaležnostjo razveselili. Okolico šole bodo tako krasile navadne in japonske češnje, japonska javorja ter ginko. Drevesa nam bodo nudila senco in zdrav posladek ter nas hkrati opominjala na svojo pomembno vlogo pri skrbi za okolje.

Prireditve so se, poleg učencev in zaposlenih naše šole, udeležili tudi župan g. Milan Bogatič, direktor Komunale Izola g. Robi Flego, predstavnica podjetja Atlantic Grupa ga. Monika Kontelj ter njihovi zaposleni.

Za simpatičen program prireditve so poskrbeli učenci predmetne stopnje. Uspešno so jo vodili, z nami delili svoje literarne zapise o naravi, poskrbeli za glasbeno spremljavo, prebrali pesem v razmislek ter uprizorili eko modno revijo. Prireditev so s svojimi prijetnimi in spodbudnimi nagovori obogatili ravnatelj, župan, direktor Komunale Izola ter predstavnica podjetja Atlantic Grupa.

Pomemben del programa je predstavljal podpis naše Ekolistine, ki jo bomo uporabljali kot vodilo pri doseganju načel trajnostnega razvoja. Zelena zastava in Ekolistina zasedata svoje častno mesto v Ekokotičku, ki se nahaja v jedilnici. Njegov namen je obveščati in ozaveščati o eko vsebinah, saj se zavedamo, da lahko čisto vsak član naše skupnosti pripomore k širjenju odgovornega odnosa do okolja.

Za podarjena drevesa in pomoč pri sajenju se podjetjema Atlantic Grupa in Komunala Izola ponovno iskreno zahvaljujemo.

 

VIDEO – Ekošmucki

   

 

 

 

.

FOTO GALERIJA

 

(Skupno 935 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost