Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Danes je Osnovno šolo Vojke Šmuc Izola obiskal minister za Vzgojo in Izobraževanje, dr. Darjo Felda. Ob dnevu slovenske hrane je potekal poseben dogodek, slovenski tradicionalni zajtrk.

Na dogodek sta bila povabljena tudi župan Izole, gospod Milan Bogatič, in predsednik Sveta staršev, gospod Aleksander Frantar. Skupaj so si ogledali izvedbo zajtrka v treh različnih oddelkih – 1. a, 3. a in 9. a ter se srečali z učitelji in učenci.

Posebno pozornost so namenili jedilnici šole, kjer so gostje, vključno z ministrom, županom in predsednikom Sveta staršev, sedli k skupnemu zajtrku z učenci 2. a in 2. b. Poudarek je bil na slovenskem tradicionalnem zajtrku, ki je vključeval kruh, maslo, med, mleko in jabolko, lokalne in ekološke predelave.

Goste na šoli je toplo sprejel ravnatelj, gospod Anton Baloh, ki je izpostavil pomen sodelovanja z lokalnimi obrtniki pri nabavi živil. Poudaril je, da takšno sodelovanje ne le spodbuja lokalno gospodarstvo, temveč tudi prispeva k trajnostnemu razvoju skupnosti. Nabava pri lokalnih obrtnikih podpira lokalno ekonomijo, krepi občutek pripadnosti in omogoča ohranjanje tradicionalnih obrti.

Minister dr. Darjo Felda je izrazil zadovoljstvo nad organizacijo dogodka in poudaril pomen ozaveščanja o tradicionalni slovenski hrani ter zdravem načinu prehranjevanja. Šola je bila ponosna, da je lahko gostila tako pomembne goste in predstavila svoje prizadevanje za spodbujanje zdrave prehrane med učenci.

Dogodek je bil priložnost za krepitev sodelovanja med šolo, lokalno skupnostjo in vlado ter za spodbujanje skupnih prizadevanj za izboljšanje izobraževalnega sistema in promocijo zdravega življenjskega sloga med mladimi.

Izola, 17. november 2023

(Skupno 390 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost