Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

 

V septembru so četrtošolci na OŠ Vojke Šmuc vzpostavili stik preko pisem s svojimi sovrstniki Slovenci, ki živijo v Italiji. Med dopisovanjem so si zaupali, kaj radi počnejo, s čim se ukvarjajo, česa ne marajo … Naši učenci so v pismih izpopolnjevali italijanščino, Slovenci, živeči v Italiji, pa slovenščino. 

V sredini meseca oktobra so se naši četrtošolci z velikim pričakovanjem srečali s slovenskimi dopisovalci v Italiji. Med pohodom in občudovanjem čudovite doline reke Glinščice so se osebno spoznavali, klepetali, družili, izmenjali svoje zgodbe …

»Zamejci« so organizirali strokovno vodenje po doline reke Glinščice, za kar smo jim zelo hvaležni. Pohod se je začel v vasi Draga in končal v Boljuncu. Glinščica je ena od tržaških rek, ki izvira v Sloveniji nad vasjo Klanec pri Kozini. Dolga je 12 km in je prava zakladnica zanimivosti in lepot, zato je bila leta 1996 razglašena za naravni rezervat.

Naše dopisovanje in prijateljstvo s slovenskimi prijatelji onkraj meje pa še traja in bo trajalo. Komaj čakamo, da se ponovno srečamo – tokrat v Sloveniji.

Učiteljica Maša A. Z.

 

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost