Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

 

V Tednu otroka smo želeli razmišljati o knjigi kot nitki ljubezni, ki povezuje otroka s svojim staršem in s samim seboj. V tem duhu smo doživeli prisrčno srečanje v Mestni knjižnici Izola.

OTROCI 1. RAZREDA PŠ KORTE so bili soustvarjalci tega dogodka.

Pripravili so razstavo likovnih izdelkov, ki z barvami izražajo otrokovo igrivost, srčnost in preprostost. Preizkušali so različne likovne materiale in tehnike, ki so uporabljene na izdelkih: flomaster, vodene barvice, kolaž, tempera barvice. V svoj izdelek so vnašali podrobnosti na obrazu in šolski torbi. Ustvarjali so zabavne živalske figure in v paru poustvarjali literarnega junaka Elmerja. Mešali so osnovne barve in iz njih ustvarjali nove. 

Staršem v veselje so pripravili nastop z igrivimi deklamacijami in pesmicami, ki so se jih naučili v prvem mesecu šolanja.

Medtem, ko je knjižničarka otroke zapeljala v pravljični svet s kamišibajem, so starši prisluhnili nagovoru razredničarke o zakladu, ki ga prinaša dobra knjiga, načinu sodelovanja pri Bralni znački in izzivu rednega branja.  

Starši, ki otroku berete dobre knjige, mu s tem prinašate VESELJE – ob vživljanju v književno dogajanje, MIR – zaradi časa, ki mu ga posvečate in TOPLINO – zaradi bližine, ki jo doživlja.

Hvala, da ste prišli in nam polepšali dan!

Kristina Cencič

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost