Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Avtorice projekta: Lana Lipnik, Isabel Pušpan Zavrtanik, Amelie Agnello, vse 9.b

Mentorica: Orjana Barič

Letos se  je na tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo – POPRI prijavilo več kot 340  mladih s 122  podjetniškimi idejami iz cele Slovenije. Samo iz Primorske regije je bilo oddanih 38 prijavljenih podjetniških idej. Strokovna komisija  je imela težko in zahtevno delo, saj je bila vsaka ideja zanimiva. Ocenjujejo, da je naša podjetniška ideja prava, da ima dovolj velik tržni potencial in da jo je vredno nadalje razvijati in vanjo vlagati.

Rezultati so že znani…….

….. in z veseljem so nam sporočili, da je naša podjetniška ideja prepričala strokovno komisijo!

Uvrstili smo se med 12 polfinalistov v naši starostni kategoriji v Primorski regiji. koraka vas Naslednji korak je predstavitev podjetniških idej, ki bodo v torek, 8.3.2022, med 11.00 in 13.15 uro, v Primorskem tehnološkem parku, Mednarodni prehod 6, 5290 Šempeter.

 PROBLEM

Mosquito buster rešuje problem spopadanja s tigrastimi komarji. Ne poznamo človeka, ki ga ne bi motili komarji in bi naredil vse, da se jih znebi. Izdelek tigrastih komarjev ne odganja, temveč redči njegovo populacijo.

Mosqito buster je posoda, ki je iz zunanje in notranje strani prevlečena s črno tkanino. Pokrov posode je prekrit s fino kovinsko mrežico.

Kako deluje naša rešitev?

  1. PLASTIČNA POSODA izdelana s pomočjo 3D tiskalnika iz biorazgradljive plastike.
  2. ČRNA TKANINA, ki z zunanje in notranje strani prevleče plastično posodo. Njen namen je, da izkorišča sončno energijo za segrevanje vode v posodi. Hkrati pa vleče vlago iz posode in s tem omogoča samicam komarja, da izlegajo jajčeca. Odležena jajčeca se spuščajo skozi odprtine v mrežici v vodo, kjer se preobrazijo v ličinke.
  3. FINA MREŽICA na pokrovu posode poskrbi, da ličinke oz. izleženi komarji ne morejo zapustiti posode. To pomeni, da na tak način razredčimo populacijo tigrastih komarjev.
  4. Posodo nalito z VODO obesimo na mesto, kjer želimo zmanjšati populacijo tigrastih komarjev.
  5. Vodi v posodi lahko dodamo SLADKOR IN KVAS.
  6. OGLJIKOV DIOKSID, ki se sprošča ob delovanju kvasovk, še dodatno privablja komarje. Naša past za komarje zmanjša njihovo populacijo brez kakršnihkoli strupov ali kemikalij na katere solahko nekateri celo alergični. Je za trajno uporabo in ne zahteva dopolnjevanja in odvečnega vzdrževanja, tako da je ne bo treba znova in znova kupovati kot strupe in sveče. Past se zaradi svojih nevpadljivih barv zlije z okolico.

Slika 3: Prototip Mosquito Busterja

EDINSTVENA PONUJENA VREDNOST

Občutno zmanjšanje števila nadležnih tigrastih komarjev brez dodanih kemikalij v enem mesecu.

Kupcem obljubljamo okolju popolnoma neškodljivo past. Kupcem ni potrebno skrbeti za vzdrževanje, dopolnjevanje ali ponovno polnjenje pati. Past deluje po principu »namesti, pozabi in uživaj v svobodi

brez komarjev«. Kupcem prav tako ni potrebno skrbeti, če je past v bližini otrok, saj ne vsebuje nobenih strupov in ni zdravju škodljiva.

Kupci bodo dobili izdelek, ki občutno zmanjšanja število nadležnih tigrastih komarjev v roku enega meseca, kolikor je življenjski krog tigrastega komarja.

Naš slogan se glasi: »If mosquitos will breed then you will bleed.«.

NEULOVLJIVA PREDNOST

Ključna prednost Mosquito buster je, da zmanjša populacijo tigrastih komarjev brez strupov na katere so nekateri lahko celo alergični. Strupe in sveče je potrebno znova in znova kupovati, naše pasti za komarje pa ni potrebno zamenjevati, ker je za večkratno uporabo oz. jo lahko uporabljaš dokler se ne uniči. Past je zelo lahka za uporabo, ne potrebuje vzdrževanja ali vsakodnevne kontrole.

Izdelek je trajnosten in predstavlja odlično alternativo obstoječim izdelkom zaradi njegove enostavne uporabe in prijaznosti do okolja.

 

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost