Jump to main content
00 386 (0)5 662 11 50 tajnistvo@osvsmuc.si
Select Page

Otroški pevski zbor OŠ Vojke Šmuc se je pod vodstvom zborovodkinje Tatjane Čeh udeležil mednarodnega zborovskega tekmovanja otroških pevskih zborov In coro per un sogno v Italiji, natančneje v mestecu Città di Busca, v bližini kraja Cuneo, v regiji Piemonte. Učenci so se predstavili z dvema skladbama, z obvezno L’orologio scassato ter izbrano Maček v žaklju, ki so jo odpeli v slovenščini in italijanščini.

Poleg tekmovanja so za mlade pevce od 21. do 24. marca potekale izredno zanimive glasbene delavnice Fabbrica degli suoni, zabavali so se ob glasbeni gledališki predstavi, obiskali osnovno šolo Istituto comprensivo di Busca scuola elementare E. Francotto in sklepali nova prijateljstva s tamkajšnjimi učenci, s katerimi so se sporazumevali v italijanščini, uspeli pa so jih naučiti tudi nekaj slovenskih besed. Za konec so si ogledali še akvarij v Genovi, ki sodi med največje in najbolj zanimive v Sredozemlju.

Na mednarodno zborovskem tekmovanju v Busci se je predstavilo osem otroških pevskih zborov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. OŠ Vojke Šmuc Izola je na njem sodelovala prvič, udeleženci pa so se domov vrnili polni lepih vtisov, novih izkušenj in nepozabnih doživetij.

Ana Dobrinčič Orbanić

Video posnetek>>>

 

 

 

 

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost